10. helmikuuta 2014

Norosta kämmekkäät, uuuu!

Ostin Tampereen käsityömessuilta kerän ihanan väristä Noroa, jonka vuoro oli nyt päästä puikoille. Olis ollut kiva tehdä siitä jotain pään lähelle eli kauluri, huivi tms, mutta lankaa oli vain tuo yksi kerä eikä se järin suuriin töihin riitä.  Olisihan sitä voinut yhdistää johonkin toiseen lankaan, mutta en oikein keksinyt, mikä lanka tuon pariksi olisi sopinut.  Niinpä tein langasta kämmekkäät.  Niihin lanka riitti hyvin ja niitä voi käyttää sisällä ja ulkona, syksyllä, talvella ja vielä keväällä. Noro on nimittäin niin ihanaa, että halusin tehdä jotain sellaista, jota tulisi myös käytettyä.  Ja siis itselle tulivat nämäkin.  

Lanka on siis Noron Silk Garden, jossa on 45 % silkkiä, 45 % mohairia ja 10 % villaa.  Paksuus 50 g / 100 m.  Se on itsessään niin ihanaa, etten halunnut tehdä kämmekkäisiin palmikkoa enkä pitsiä, vaan ihan vain tuollaista sileää neulosta, jolloin langan väri ja pinta tulee parhaiten oikeuksiinsa.

Ensin kokeilin raidoittaa tuota niin että kerin sen kahdelle kerälle ja neuloin yhden raidan vuorotellen kummaltakin kerältä.  Kerän värisävyt olivat kuitenkin niin epämääräisiä (ainakin niissä kohdissa), ettei siitä tullut kaunista.  Niinpä purin sen mitä olin ehtinyt neulomaan ja neuloin ihan vain yhdeltä kerältä. 

Silmukoita näissä on 38, alussa neljä kierrosta 1 o 1 n resoria ja lopussa seitsemän.  Ennen peukalon reikää on 41 krs, peukun kohdalla päättelin 6 s ja peukun jälkeen tein vielä 11 krs sileää ennen loppureseoria.  Peukun tein siihen kohtaan, kun lankaa oli noin kolmannes jäljellä. Jätin peukulle vain aukon, jotta kämmekkäitä voi käyttää myös rannekkeina.  Tykkään! Lisäksi nää oli tosi nopsat tehdä.  Ensimmäisen tein lauantai-iltana - aloitin klo 22 töistä tultuani ja sain sen ennen nukkumaan menoa valmiiksi.  (Myönnän, että nukkumaan meno venähti puolille öin...).  Toisen tein sunnuntaina kotihommien välissä ja matkalla töihin. Näitä olis siis nopsa tehdä lahjaksikin!

 


 
 
Malli: Oma
Lanka: Noro Silk Garden
Puikot: 3,5 mm, paitsi resoreissa 3,0 mm

3 kommenttia:

  1. Kauniit! Nuo Norojen värit on vaan niin ihania, että niistä pitääkin tehdä jotain tuollaista yksinkertaisen nättiä.

    VastaaPoista
  2. Ihanan lämpöiset ja väri silmiä hivelevä.

    VastaaPoista