27. tammikuuta 2013

Yllätyskeräsukat

Jou!

Nämä valmistuivat tällä viikolla.  Töissä on välillä viileää ja silloin villasukat tuntuvat houkuttelevammilta kuin työkengät.  Ajattelin siis ottaa nämä töihin ja jättää sinne.  

Ihastuin ohjeeseen heti kun näin sen Anu Harkin ensimmäisessä Kotolivig-lehdessä.  Idea on keriä kaapissa löytyvistä lankakeristä pätkiä ja sitoa ne toisiinsa.  Näin syntyy yllätyskerä, jollaisen voi keriä vaikka ystävälle lahjaksi ja antaa saajalleen ohjeen kera.  Ensin luulin, että minulla ei juuri ole yksiväristä, paksuhkoa sukkalankaa ja ajattelin jo ostaa Poppelista eriväristä Karismaa, mutta löytyihän noita kaapin perukoilta!  Aika hurjan väriset niistä tuli, mutta toisaalta iloiset raitasukat olivatkin tavoitteena.  Jos haluaisi tehdä erityisen kauniit tällaiset, niin silloin kyllä pitäisi kipaista kauppaan.  Iltauutisten jälkeen ehti tekemään kolmanneksen yhdestä sukasta, sen verran paksua lankaa tuo oli.  (Käytin siis seiskaveikkaa.)  

Muokkaisn ohjetta vähän.  Käytin 3,5 mm puikkoja 4 mm asemesta.  Loin aluksi 4 x 14 silmukkaa ja tein 2 o 2 n resoria 15 krs. Sitten tein 25 krs sileää, jonka jälkeen kavensin tasavälein 8 s pois.  Sen jälkeen taas 20 krs, 8 silmukan kavennus ja lopuksi vielä 25 krs.  Tällöin oli siis jäljellä 4 x 10 silmukkaa.  Tämä sopi minun jalan malliini paremmin. 

Suurin työ tuntui olevan kaikkien langanpätkien päättelyssä... Mutta oli se vaivan väärti, tykkään lopputuloksesta ja jos joskus jaksan, voisin vielä tehdä ne kauniimman väriset Karismasta, mutta niin että kantapää, resori + kärki olisi 7veikkaa. 2 kommenttia:

  1. Ihanat sukat! Idea on kyllä hauska. Luulen juuri, että se päättely on näissä se kovin homma :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Idea on kyllä hyvä minustakin. Saapi käyttöön kaikenlaiset pienetkin kerät, joista ei uskaltaisi muuten aloittaa koskaan mitään.

    VastaaPoista