3. tammikuuta 2013

Olkalaukku vanhasta villapaidasta

Hei!

Tämäkin oli laitettava näytille.  Minulla oli vuosia vanha villapaita, jossa oli jo resorit repsahtaneet eikä malli muutenkaan ollut kovin mieluisa. Materiaali oli osittain villaa ja osittain jotain muuta (en muista tarkkaan, mitä).  Värit olivat sitä vastoin aivan ihanat, joten jotenkihan se oli uudelleenkäytettävä.  Tein siitä siis itselleni olkalaukun.  Surffailin vähän netissä ja etsin sieltä ideoita ja nuo linnut löytyivät sieltä.  

Pesin villapaidan ensin 60 asteessa, jotta se vähän huopuisi.  Huopumista ei kyllä paljoa tapahtunut - tiedä sitten, olisiko pitänyt pestä se vielä toiseen kertaan.   Olkaremmi on tehty hihoista ja etu- ja takaosa villapaidan etu- ja takakappaleista.  Vuoreksi laitoin viininpunaista pellavakangasta, joka oli jäänyt yhdestä tunikasta. Silitin siihen yhden kerroksen kovikekangasta. Nuo linnut on ommeltu huovasta ja jalat kirjailtu langalla. Pitsiliina on kirpparilta. Vetoketjuun tein vetimen puuhelmistä.

Olisin halunnut samasta materiaalista vielä kännykkäpussin, mutta kangasta ei jäänyt kuin pikku paloja. Nyt varastossa odottaa toinen, lapsen kokoinen villapaita.  Saapi  nähdä milloin ehtisin tekemään siitä jotain.

Olen lopputulokseen tosi tyytyväinen ja käytän laukkua aina työmatkoilla kutimien kuljetuksessa ja joskus ihan tavallisena olkalaukkuna.


1 kommentti:

  1. Anonyymi10/03/2013

    Tosi hieno t:innostunut laukkujen keräilijä:)4

    VastaaPoista